Activiteiten in de stad

Wat wil jij zien in de stad Groningen?

Onze camping is de poort tussen Stad en Ommeland. Je bent dus zo in de stad, maar ook zo in de provincie. Maar wat mag je nou écht niet missen van de stad Groningen als je bij ons op de camping staat? We vertellen het je graag!

Een stukje geschiedenis...

De stad Groningen

De stad Groningen is ontstaan op de noordelijkste uitloper van de hondsrug. Het is een oude stad waar sinds de 3e eeuw al mensen wonen. Dat het een oude stad is zie je terug in de stadarchitectuur. Hoewel je tegenwoordig natuurlijk óók ontzettend veel moderne gebouwen in het stadsbeeld terugvindt.

De Grote Markt, de vismarkt, de Der Aa-kerk, de hoge der AA en natuurlijk de Martinitoren zijn onderdelen van de stad die je zeker gezien moet hebben. Ook de hofjes, de prinsentuin, de Folkingestraat, de grachten, de RUG, de vele terrassen en natuurlijk het Groninger museum zou ik zeker niet overslaan.

Een aantal bezienswaardigheden lichten we graag uit.

Groninger bezienswaardigehden
Groninger Museum
Cultuur

Het Groninger Museum

Al sinds 1994 is het Groninger Museum een blikvanger in de stad. Het moderne design is nog steeds onderwerp van discussie. De collectie van het Groninger museum in combinatie met de vernieuwende en gedurfde tentoonstellingen maken een bezoek een onvergetelijke ervaring!

Benieuwd welke expositie er op dit moment in het museum te zien is?

Bekijk hier de website van het Groninger Museum!
Uitzicht

Martinitoren

Deze 96,8 meter hoge toren kan beklommen worden!
En het zal geen verassing zijn: Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de stad én het ommeland. Wat ons betreft zeker een bezoekje waard dus! En voor de prijs hoef je het ook niet te laten:
Vanaf 12 jaar betaal je 4,50 per persoon. Onder de twaalf? Dan betaal je 3,50. Kaartjes voor het beklimmen van de toren kunnen gekocht worden bij het VVV kantoor.

Let op: Het is een hele klim! Met de lift naar boven is geen optie. Slecht ter been? Dan raden we het beklimmen van de martinitoren af.

Meer informatie over het beklimmen van de toren
Forum Groningen
Nieuw...

Het forum

De opening was in 2019. We kunnen dus zeker stellen dat dit een zeer nieuwe toevoeging is aan het stadsbeeld van Groningen!

Het Forum is een ontmoetingsplek voor iedereen die verrast én geïnspireerd wil worden.

Een dakterras met spectaculair uitzicht, het Smartlab, 5 filmzalen, Storyworld én een rooftop Cinema. Het Forum is zéker een bezoekje waard!

Meer informatie over het Forum
Meer over...

Niet alleen de stad, maar ook het ommeland heeft ontzettend veel te bieden!

Lees via onderstaande buttons meer over activiteiten in de stad Groningen óf klik door naar onze tips over activiteiten in de Provincie.

Activiteiten het ommelandMeer over de stad Groningen